2012. január 17., kedd

Végtörlesztés - VÉGE ! Az utolsó bankként az otp is kiszállt

Végtörlesztés - Vége - R.I.P.
Nincs több végtörlesztési hitel a magyar bankok kínálatában, ez azt jelenti, hogy aki eddig nem adta be a kérelmet annak már nincs rá lehetősége többé ! Utolsóként az Otp Bank ma jelentette be, hogy megszünteti a végtörlesztő hitelek folyósítását !

Ez áll az Otp bank közleményében :

"2012. január 17‐től a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény 200/B. §‐a szerinti, deviza hitelek rögzített árfolyamon történő végtörlesztéshez jelzálog típusú hitel kizárólag abban az esetben igényelhető, amennyiben 2012. január 17‐én az OTP Bank rendelkezésére áll a fedezetül felajánlott ingatlanról az OTP Jelzálogbank Zrt. által készített, az igénylés időpontjától számított egy évnél nem régebbi – az ügyfél kezdeményezésére készített – hitelbiztosítéki érték‐megállapítás."

A változás új korlátokat állít a végtörlesztők elé, de mivel már csak szűk két hét van arra, hogy valaki igazolja a szükséges pénz meglétét, indokolható azzal, hogy az értékbecslésre már nem lenne idő így kár a végtörlesztés idejét tovább kitolni.

Ez tehát azt jelenti, akinek nincs egy éven belül elkészített értékbecslése, az a banktól már nem is kérhet a végtörlesztéshez szükséges forinthitelt. Ezzel már biztosan kijelenthető, hogy aki eddig nem nyújtotta be hitelkérelmét, már nem juthat forinthitelhez. A végtörlesztésre vonatkozó igénybejelentést valamennyi bank fogadni tudta a törvényi, december 30-i határidőig - ezt a PSZÁF folyamatosan ellenőrizte -, azonban minden banknak saját hatáskörében kellett eldöntenie, hogy a végtörlesztés mellett hajlandó-e kiváltó kölcsönt nyújtani. A többi pénzintézet már korábban bejelentette (az FHB-t leszámítva), hogy felfüggeszti a végtörlesztő-forinthitelek folyósítását.