2011. október 20., csütörtök

végtörlesztés ucb bank !

Önnek akkor van lehetősége rögzített árfolyamon végtörleszteni kölcsönét, ha:

- a devizakölcsöne folyósítási árfolyama svájci frank esetében 180 HUF/CHF, euró esetében 250 HUF/EUR vagy ennél alacsonyabb volt,
- ha az Ön kölcsönszerződését a pénzügyi intézmény a gyűjtőszámla hitelkeretre vonatkozó Törvény hatálybalépéséig (2011. június 30. napjáig) nem mondta fel,
- a végtörlesztésre vonatkozó írásbeli igényét Ön legkésőbb 2011. december 30. napjáig benyújtja az UCB részére, és az igénybejelentéstől számított 60 napon belül beérkezik az UCB számlaszámára a végtörlesztésre szánt összeg, valamint
- amennyiben devizakölcsönéhez kapcsolódik áthidaló- vagy gyűjtőszámla hitelből eredő tartozás, annak végtörlesztését is vállalja az igénybejelentéssel egyidejűleg.

Fontos tudnia, hogy ameddig nem történik meg kölcsöne teljes lezárása, addig az esedékes törlesztő részleteket Önnek továbbra is a szerződés szerinti határidőkben meg kell fizetnie.

Az UCB egy ún. Végtörlesztési igazolás formájában tájékoztatja Önt a pontos előtörlesztendő összegről és a kölcsön egyéb adatairól. Az UCB által kiállított Végtörlesztési igazolás 60 napig érvényes.
A rögzített árfolyamon való végtörlesztés további feltétele, hogy az Ön által végtörlesztésre utalt összeg legkésőbb az igénybejelentéstől számított 60 napon belül megérkezzen az UCB BNP Paribas-nál vezetett 13100007-02503510-00933487 számú számlaszámára.
Kérjük, hogy utaláskor a közleményben jelölje meg az Adós nevét, a kölcsönszerződés számát és azt, hogy „Kedvezményes végtörlesztés”.
Az Ön által utalt összeg fenti számlán történő jóváírásakor megtörténik a kölcsön végtörlesztése.
Az UCB a teljes előtörlesztést abban az esetben fogadhatja el, ha az előtörlesztett összeg az esetlegesen fennálló gyűjtőszámla hitelkeret szerződésből eredő tartozás teljes megfizetését is fedezi.
Amennyiben a végtörlesztésre szánt összeg nem érkezik meg az igénybejelentéstől számított 60 napon belül az UCB számlájára, Önnek nyilatkoznia kell, hogy újraigényli-e a végtörlesztést (amennyiben még ez 2011. december 30-ig lehetséges), vagy kéri az összeg visszautalását.
2011. december 30. napja után nincs mód az igénylés újra benyújtására, így ebben az esetben kérheti az összeg visszautalását, vagy a normál törlesztési árfolyamon való előtörlesztést.