2011. október 5., szerda

Raiffeisen végtörlesztés kalkulátor

Végtörlesztés hitelből

Raiffeisen Banknál fennálló devizahitel kiváltására az Otthonvédelmi hitelünket ajánljuk ügyfeleinknek fix rögzített árfolyamú végtörlesztéshez.

A hiteligénylés benyújtásához az alábbi feltételek teljesülése szükséges:

- a kiváltással érintett hitel nem késedelmes, illetve az igénylés beadását megelőző hat hónapban nem állat fenn 30 napos vagy azt meghaladó késedelem,
- a fedezetül szolgáló ingatlannal szemben 2009. január 1. után nem jegyeztek be végrehajtási jogot,
- az ügyfél nem vett igénybe hitel átstrukturálást (Újrakezdés hitel, Újrakezdés plusz hitel, áthidaló kölcsön, ügyleten belüli ideiglenes törlesztőrészlet csökkentés),
- az ügyfél nem szerepel a Központi Hiteladminisztrációs Rendszerben.

Amennyiben a hitelbírálat során megállapított hitelösszeg nem elégséges a deviza alapú jelzáloghitel kiváltásához, ügyfeleinknek lehetősége van a hitelkiváltáshoz szükséges további fedezetet önerőből biztosítani.

A fogyasztóknak lehetősége van a svájci frank (CHF) és euró (EUR) alapú, lakóingatlanon alapított zálogjog vagy állami készfizető kezesség fedezetével kötött kölcsönszerződések rögzített árfolyamon történő végtörlesztésére a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. Törvény 2011. szeptember 29-én hatályba lépő módosítása alapján.

Végtörlesztés feltételei
A svájci frank hitelek esetén 180 forintos, euró hitelek esetén 250 forintos árfolyamon van lehetőség végtörlesztésre az alábbi feltételek teljesülése esetén:

  • ha a végtörlesztéssel érintett deviza alapú kölcsön folyósításánál alkalmazott árfolyam a fent meghatározott árfolyamnál nem volt magasabb,
  • ha a kölcsönszerződés 2011. június 30-a előtt nem került felmondásra,
  • ha a végtörlesztésre vonatkozó írásbeli igénybejelentését a hitelfelvevő 2011. december 30. napjáig a végtörlesztéssel érintett deviza alapú kölcsönt nyújtó bank részére benyújtja, és amennyiben a végtörlesztéssel érintett deviza alapú kölcsönhöz közvetlenül kapcsolódik áthidaló vagy gyűjtőszámla-hitelből eredő tartozás, annak végtörlesztését a hitelfelvevő az igénybejelentéssel egyidejűleg vállalja,
  • ha a végtörlesztés az igénybejelentés napját követő 60. napig megtörténik,
  • ha a devizaalapú jelzáloghitelének fedezete Magyarországon található lakóingatlanra bejegyzett zálogjog vagy állami kezességvállalás.

Felhívjuk figyelmét, hogy az azonos devizás (devizában folyósított és devizában törlesztett) hitelek rögzített árfolyamon történő kiváltására nincs lehetőség.

Igazolás kérése fennálló tartozásról
Amennyiben Ön a Raiffeisen Banknál fennálló hitelének fix árfolyamon történő végtörlesztése mellett dönt, első lépésként kérjen igazolást az aktuálisan fennálló tartozásának összegéről

  • bármelyik bankfiókunkban, vagy
  • a telefonos ügyfélszolgálatunkon a 06-40-48-48-48-as telefonszámon direkt PIN kóddal történő azonosítás után.

Végtörlesztés saját forrásból

Ha fennálló tartozásának összege rendelkezésére áll, és hitelét abból kívánja végtörleszteni, az erre vonatkozó igényét kizárólag bankfiókban adhatja meg.

  • A végtörlesztési igény beadására legkésőbb 2011.12.30-ig van lehetőség,
  • A kérelem beadásától számított 60 napon belül a végtörlesztés fedezetét a bankszámlán biztosítania kell. Amennyiben a kérelem beadásától számított 60 napon belül a végtörlesztés fedezete nem áll rendelkezésre, illetve a technikai számlára történő utalás esetén a bejövő tétel nem azonosítható, vagy nincs érvényes előtörlesztési kérelem, a kérelem elutasításra kerül.

Végtörlesztés hitelből

Amennyiben nem áll rendelkezésére elegendő saját forrás, forinthitelt vehet fel végtörlesztés céljából.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forinthitel esetében is számíthat kamatkockázatra, ami a gazdasági helyzet változásával összhangban a kamatszint negatív változása esetén a havi törlesztőrészlet emelkedését vagy kedvező alakulása esetén a törlesztőrészlet csökkenését vonhatja maga után.

Háztartása anyagi biztonságát szem előtt tartva kérjük, mérlegelje, hogy esetleges kamatszint növekedéskor is tudja-e biztonsággal vállalni a törlesztést.